The Best Part Of Waking Up Is Zain In Your Cup. - Begin The Beguine

Hushumlan Sixten

I våras landade en nyvaken humla på vår farstukvist. Det var ganska kallt i luften och det fanns inga blommande blommor än. Han såg lite medtagen ut. Jag nycklade, alltså artbestämndehumlan, och såg att det var en hushumla. Han fick namnet Sixten för han såg ut som en Sixten. Grundfärgen var svart men runt huvudet hade han spretigt morotsrött hår. Han såg tuff ut. Det var bara nitbältet som saknades. Nu verkade inte Sixten vara så pigg så han fick sätta sig i en plastlåda med lite honungsvatten i. Honungsvattnet var för att han skulle piggna till. Det gjorde han. Han försvann från lådan och kom tillbaka efter ett tag. Jag hoppas han hann hjälpa till med en ny generation humlor innan han dog efter någon vecka.